Новини

​​Німеччина готова допомагати Україні у відбудові та реставрації пам’яток

​​Німеччина готова допомагати Україні у відбудові та реставрації пам’яток

Про це сьогодні під час нашої зустрічі повідомив депутат Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Марко Вандервітц. Він також є членом партії «Християнсько-демократичний союз», заступником голови комітету з питань культури та медіа, членом комітету з питань закордонних справ, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Я розповів про ситуацію на Львівщині, зокрема про об’єкти, які зазнали руйнувань через ракетні удари рф. Серед них були і пам’ятки історії та культури, наприклад, Золочівський замок, який постраждав від вибухової хвилі. Його оперативно вдалося відновити. Але, очевидно, що армія окупантів і далі посягатиме на наші надбання, тож потрібно зробити все, аби вберегти їх. А якщо станеться найгірше – швидко відновити. Важливо, щоб це робили фахівці. Запропонував Марку Вандервітцу напрацювати спільну програму із виконання реставраційних робіт.

Мій співрозмовник запевнив, що Німеччина надасть нам підтримку у цій сфері. Зараз, за його словами, шукають варіанти, як запровадити партнерство між регіонами України та Німеччини. 

Подякував пану Вандервітцу за солідарність та просив передати вдячність уряду й усьому народу Німеччини за те, що прийняли близько мільйона українців, які змушені були залишити свої домівки через бомбардування, за гуманітарну та військову підтримку. До слова, невдовзі в Україну зі Саксонії доправлять електричні генератори. Дякуємо!

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Взуватись зручно й стильно відтепер не потребує зусиль

INTERTOP пропонує широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець

4 години тому

Садовий будує сміттєпереробний завод як приманку для російських ракет

депутатський корпус має негайно ухвалити рішення про недовіру Садовому та відсторонити його від посади через…

6 години тому

У Львові провели Форум національних товариств (ФОТО)

свято культури та єдності

6 години тому

Тимчасово проживав у Львові: поліція розшукує чоловіка, який підозрюється у вчиненні злочинів

Підозрюється у незаконному переправленні осіб через кордон

7 години тому