Новини

Незалежна наглядова рада Facebook почне розглядати скарги користувачів в першій половині 2020 року

Компанія Facebook анонсувала створення Незалежної наглядової ради, яка, зокрема, розглядатиме скарги користувачів на незаконне блокування. Очікується, що перші кейси будуть розглянуті вже в першій половині 2020 року.

Про це повідомила компанія на своїй офіційній сторінці, пише Інтернет Свобода.

Незалежна наглядова рада, створення якої Марк Цукерберг анонсував ще в листопаді минулого року, повинна почати працювати на початку 2020. Вона складатиметься із 40 членів, які обиратимуться на три роки і зможе впливати на контент платформи, а також давати рекомендації щодо політик.

В першій половині наступного року запрацює механізм оскаржень, які розглядатиме Рада.

Зі скаргами зможуть звертатися як користувачі платформи, так і сама компанія. Кейси для розгляду обиратиме відбірковий комітет з 5 осіб, після чого наглядова рада вивчатиме, чи допис порушує правила платформи і після цього виносить рішення.

Facebook має виконати рішення Наглядової негайно, окрім випадків, коли компанія вирішить, що відновлення контенту порушить законодавство.

Нагадаємо, 17 вересня 2019 року компанія Facebook повідомила про видалення 168 облікових записів, 149 сторінок Facebook та 79 груп в Україні. Серед видалених сторінок – Hyser, Znaj.ua, Politeka. Ці сторінки вели скоординовану кампанію з дезінформації. У офіційному повідомленні соцмережі йдеться про те, що видалені акаунти та групи пов’язані з українською PR-компанією Pragmatico, а загальна кількість їхніх підписників становила понад 4,2 мільйони. 

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

16 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

16 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

16 години тому