Новини

Не «Свати» треба знімати, а фільми про такі трагедії, як та, що сталася у Саліні, – Климпуш-Цинцадзе

Щойно реваншисти відчули, що можуть розпустити руки, – взялися за нашу історичну пам`ять. Декомунізація становить смертельну загрозу так званій дружбі народів, що замішана на крові мільйонів українців, і яку так безцеремонно знову нав`язуть нам.

Про це у Фейсбуці пише віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Сьогодні на Львівщині відвідала урочище #Саліна. Тут у червні 1941-го комуністичний режим закатував і кинув до соляних шахт понад 3,5 тисячі українців. Кидали їх у шахту-могилу завглибшки 100 метрів мертвими і ще живими. Крики і постріли, за сумнозвісною звичкою, глушили двигунами вантажівок. Хочеться, щоб наші ЗМІ приділяли більше уваги таким трагедіям, про які, на жаль, ще знають дуже мало людей.

Не «Свати» треба знімати, а фільми про такі трагедії, як та, що сталася у Саліні, – Климпуш-Цинцадзе

Натомість нині роль двигунів, які глушать зойки жертв нашої війни за свободу, відіграє сумнівної якості контент спрямований на колективну амнезію. Не «Свати» треба знімати і показувати у прайм-тайм, а фільми про такі трагедії, як та, що сталася у Саліні.

Дякую Oleg Synyutka, що протягом останніх років активно доклався до упорядкування цього місця пам’яті ще однієї трагедії українського народу”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

10 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

10 години тому