Новини

НБУ може отримати нового керівника до кінця місяця

“Вже є подання, але потрібне рішення комітету, також я планую, що було би правильним, щоб кандидатура, яка планується на керівника Національного банку, змогла зустрітися з усіма фракціями парламенту”, – заявив Парубій 5 лютого на спільному з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом брифінгу в парламенті, повідомляє  Економічна правда.

 “Я передбачаю, що рішення комітету може відбутися ще цього тижня, але сама постановка питання на порядок денний буде залежати від того, коли буде комітет і коли відбудеться співбесіда з усіма фракціями”, – додав Парубій.

“Планую в цьому місяці, якщо не цього тижня, то наступного пленарного. Планую не затягувати з цим питанням і невідкладно поставити його на розгляд Верховної Ради”, – уточнив спікер.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко пропонує парламенту призначити Якова Смолія главою Національного банку.

Під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Давосі директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард цікавилась призначенням нового голови НБУ.

Раніше серед претендентів на посаду голови НБУ називали Смолія і главу правління “Райффайзен банк Аваль” Володимира Лавренчука. Однак більш ймовірним кандидатом називали саме Смолія.

У грудні Смолій заявив, що не буде продовжувати виконувати обов’язки голови НБУ, якщо парламент не підтримає його кандидатуру в разі внесення її президентом.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик