Новини

Навіть одна вимкнута лампочка в помешканні допомагає енергосистемі

Ворог не зупиняє нападів на об’єкти енергетики. Кожна ракетна чи дронова атака погіршує загальний стан енергосистеми України, збільшує дефіцит потужності і, як наслідок, тривалість відключень.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівобленерго.

Всі ми як споживачі є невід’ємною частиною енергетичної системи України. Кожен з нас може зробити свій внесок у її стабільну роботу, просто змінивши деякі звички споживання електроенергії.

Найбільше навантаження на мережу припадає на вечірні години. Саме в цей час ми просимо вас бути особливо уважними до використання енергоємних приладів. За можливості відкладіть прання, користування електроплитою, бойлером чи кондиціонером на інший час.

Здавалося б, що може змінити одна квартира? Але уявіть: лише робота електрочайника дорівнює роботі 15 звичайних або 75 енергоощадних лампочок.

Якщо кожне домогосподарство у Львові зменшить споживання лише на 50 ват, цієї заощадженої енергії вистачить для забезпечення цілого районного міста. До прикладу, якщо у 200 000 львівських квартир замінити одну лампочку розжарювання на світлодіодну, або в світильнику на 5 світлодіодних лампочок викрутити 4 і залишити тільки одну, тобто зменшити споживання орієнтовно на 50 ват, то сумарне споживання зменшиться на 10 мегават.  

Зменшивши споживання електроенергії, ми будемо сприяти скороченню тривалості погодинних відключень.

Крім цього, коли після перерви відновлюється електроживлення, будь ласка, вмикайте прилади поступово. Різке зростання навантаження може призвести до аварій у мережі.

Ми розуміємо, що ці обмеження можуть бути незручними. Але пам’ятайте: кожна ваша корисна дія допомагає енергетикам стабілізувати роботу енергосистеми України в цей непростий час, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Взуватись зручно й стильно відтепер не потребує зусиль

INTERTOP пропонує широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець

5 години тому

Садовий будує сміттєпереробний завод як приманку для російських ракет

депутатський корпус має негайно ухвалити рішення про недовіру Садовому та відсторонити його від посади через…

6 години тому

У Львові провели Форум національних товариств (ФОТО)

свято культури та єдності

7 години тому

Тимчасово проживав у Львові: поліція розшукує чоловіка, який підозрюється у вчиненні злочинів

Підозрюється у незаконному переправленні осіб через кордон

7 години тому