Навесні львів’ян очікує здорожчання тарифів на паркування

Новини 28 Січня, 2020 394

Для мешнкаців пропонують піврічний абонемент за 1400 грн

Сьогодні, 28 січня, у межах засідання комісії інженерного господарств, транспорту, зв’язку та житлової політики відбулось обоворення та ухвалення рішення стосовно підняття вартості тарифів на паркування у Львові.

“За” таке рішення проголосували всі члени комісії, окрім депутата від “Української галицької партії” Мирослава Данилківа, який утримався і заявив, що вбачає у такому рішенні намагання черговий раз залізти до пересічних львів’ян у кишеню.

Разом із тим члени експертної комісії при ЛМР підримали підняття тарифів на паркування і вже у березні-квітні львів’яни та гості міста мають бути готовими викласти кругленьку суму за паркування, особливо, у центральній частині міста.

Так, паркомісця на вул. Театральній (поблизу Вернісажу) та на вул. Валовій вартуватимуть 30 грн/год (там є закрита територія зі шлагбаумом) і 20 грн за всі інші паркомісця, які прилягають до центру Львова.

Ціна за паркомісце зменшуватиметься залежно від його місця розташування й мінімально становитиме 5 грн\год.

Для мешканців пропонується придбати піврічний абонемент на паркомісце вартістю 1400 грн, аби мати змогу паркувати власне авто біля свого будинку не лише в нічий, але й у будь-який час.

На думку заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрія Білого, “каскадна система тарифікації від 30 до 5 гривень дозволить врівноважити ситуацію з паркуванням у місті, розвантажить вулиці та дасть можливість дихати чистим повітрям”.

На засідання комісії також завітали й мешканці одієї з центральних вулиць, Куліша, які незадоволені новиною про можливе підняття ціни й наголошують на тому, що більшість паркомісць біля їхніх будинків займають працівники  ТЦ “Форум”, бо, за словами мешканців, ті не хочуть оплачувати паркувальні місця біля торгового центру, а альтернативи у мешканців вул. Куліша, де можна залишити авто нема, кажуть, всі ближні парковки зайняті.

Хоч посадовці й пропонують, на їх думку, компромісне рішення з абонементами для мешканців, але напрацьованого варіанту, що ж у результаті отримає мешканець, й головне, з якими гарантіями, за свої гроші, поки немає.

До наступного пленарного засідання всі присутні погодились доопрацювати наявні пропозиції та представити їх вже у доповненому варіанті.

Коментарі

Позначки: , , , ,