Новини

Навчання в університетах розпочнеться 15 серпня, – Шмигаль

Уряд рекомендує розпочати навчальний рік у школах із 1 вересня. В університетах — з 15 серпня, за винятком перших курсів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 24 червня, пише Четверта студія.

«Навчальний рік розпочнеться 1 вересня в очному режимі. Питання складне, адже пов’язано з безпекою наших дітей. Безпекова ситуація в країні різна, і вже зараз зрозуміло, що на прифронтових територіях повернутися до очного навчання неможливо, а тому там продовжиться онлайн-формат. Так само як і на окупованих територіях», — відзначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль наголосив, що місцева влада має пропрацювати весь організаційний процес і очної, і змішаної форми навчання. Міністерству освіти і науки, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству розвитку громад та територій, ВЦА доручено забезпечити довезення дітей до шкіл, а також безпеку в закладах освіти. За словами Глави Уряду, органи місцевого самоврядування повинні:

•    організувати регулярні навчання з евакуації учнів до сховищ та уроки безпеки;

•    візуалізацію шляху до безпечних місць в усіх закладах освіти;

•    у сховищах повинні бути всі умови для перебування та навчання;

•    у кожному освітньому закладі має бути тривожна кнопка на випадок надзвичайної ситуації.

«ДСНС має найближчим часом завершити розробку типових протоколів безпеки, а далі ВЦА мають затвердити на їх основі індивідуальні протоколи безпеки для кожного закладу освіти та ознайомити з ними учнів та батьків», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що дитячі садочки, школи та університети на неприфронтових територіях повинні працювати: «Це важливо, і Уряд зробить все, щоб це відбулося в безпечних умовах».

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

17 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

17 години тому