Новини

Нацбанк вводить в обіг пам’ятні монети на честь українських військових (ФОТО)

Національний банк України  26 грудня ввів в обіг дві пам’ятні монети номіналом 10 гривень, які присвячені українським військовим.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на УНІАН,  у прес-службі Національного банку України повідомили, що  обидві монети випущені тиражем 1 млн штук.

Монета “На варті життя” присвячена військовим медикам. На аверсі монети розміщено малий Державний Герб України, напис “Україна”, рік карбування монети та номінал. У центрі — стилізована композиція: полум’я, на тлі якого хрест (символ медицини) навколо — камуфльовані уламки, які символізують драматизм війни; внизу між уламками — логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України. На реверсі монети розміщено стилізовану композицію: військовий медик надає допомогу пораненому бійцю під час бойових дій, дзеркальні силуети гелікоптера й групи військових, що йдуть до нього з носилками та напис: “На варті життя”.

Ілюстрація: НБУ

Монета «Учасникам бойових дій на території інших держав» присвячена військовим фахівцям, учасникам багатьох миротворчих місій. На аверсі монети розміщено малий Державний Герб України, напис “Україна”; на дзеркальному тлі — стилізована композиція: на тлі моделі Землі зображені континенти, номінал та рік карбування монети, а також логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України й  напис “Учасникам бойових дій на території інших держав”. На реверсі монети в обрамленні рослинного орнаменту, на дзеркальному тлі написи: “Обов’язок/Мужність/Пам’ять”.

Фото: НБУ

Також, як повідомляє НБУ, в обіг з 26 грудня введено монету “КрАЗ-6322 “Солдат”. Монета присвячена багатоцільовому повноприводному автомобілю, призначеному для транспортування особового складу, різних вантажів військових частин, підрозділів спеціального призначення і миротворчих сил ООН. Автомобіль КрАЗ-6322 “Солдат” – базовий автомобіль Збройних Сил України, може використовуватися як баластний тягач для транспортування літаків на аеродромах, артилерійських систем тощо. Він має виняткові характеристики із прохідності, маневреності та швидкості в надскладних природно-кліматичних і дорожніх умовах.

Фото: НБУ

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

22 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

22 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

22 години тому