Наша команда не побоялася взяти відповідальність за країну у найважчі часи,- Порошенко

Новини 31 Травня, 2019 138

Партія «Європейська Солідарність» – це та політична сила, яка взяла на себе відповідальність за країну у найважчі в історії держави часи. Про це Голова партії Петро Порошенко заявив під час виступу на з`їзді партії, пише прес-служба партії.

«Попервах коаліція “Європейська Україна” складалася з п’яти політичних сил і понад трьохста депутатів. Але, зустрівшись з першими ж труднощами, з остраху перед відповідальністю за складні, часом дуже непопулярні, але життєво необхідні рішення три фракції втекли з поля бою. На війні, як на війні: є герої, а є й дезертири», – наголосив Порошенко.

«За минулі п’ять років в Україні сталося більше позитивних змін, ніж за попередні два десятиліття. Більшості виборців ми цього пояснити, на жаль, не змогли. Але факт залишається фактом: попри те, що перед нашою країною стоїть все ще безліч проблем і викликів, Україна сьогодні у набагато кращому стані, ніж була в дві тисячі чотирнадцятому. Це і є результат нашої спільної роботи», – наголосив Порошенко.

«В умовах війни ми не лише впроваджували реформи, яким історія ще дасть належну оцінку. Ми зберегли демократію. Доказом відданості європейським принципам стала і цивілізована зміна влади. Україна – це одна з небагатьох пострадянських держав, де дійсно працюють і демократичні інститути, і соціальні ліфти, до речі також. Для прикладу: поки Путін біля керма в Росії вже четвертий термін, у нас відбулося вже чотири зміни влади», – нагадав лідер «Європейської Солідарності».

«Коли мені для ухвалення стратегічних та тактичних рішень потрібна була політична підтримка, я йшов до тих людей, яких партія делегувала до парламенту. Так було, коли треба було захищати країну, створювати армію і зміцнювати обороноздатність. Так було у боротьбі за безвіз і Томос, за енергетичну незалежність від Росії, за ратифікацію і виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і за зближення з НАТО, за декомунізацію і підтримку української мови, за подолання економічної кризи і відновлення зростання.

Фундамент державності ми цементували разом, бо нічого не можна було би добитися ані без сприяння партії, ані без підтримки і розуміння з боку широких суспільних верств», – переконаний Петро Порошенко.

 

Коментарі

Позначки: ,