Новини

Нардепу від “ЄС” вручили обвинувальний акт: він відштовхував документи і закрив авто

Детективи НАБУ вручили обвинувальний акт депутату від “Європейської солідарності” Артуру Герасимову у справі про недекларування нерухомості в Іспанії – він відмовлявся брати матеріали провадження, відкидав документи, а потім закрив двері авто і поїхав.

“За матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням чинного народного депутата у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік”, –  повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

САП також опублікувала відео вручення нардепу обинувального акту. Прокуратура імені депутата не називає, але, за даними УП, йдеться про Артура Герасимова з “ЄС”.

На відео видно, що парламентар відмовляється брати матеріали досудового розслідування. Він бере кілька папірців (ймовірно, сам обвинувальний акт – ред.) і паралельно, ймовірно, говорить зі своїм адвокатом по телефону.

Прокурору Герасимов каже: “А все інше (віддасте – ред.) адвокату, будь ласка”, а, ймовірно, своєму захиснику повідомляє: “Вони намагаються мені щось сувати”.

Потім нардеп сказав прокурору: “Ми прийдемо ознайомлюватися. Я не збираюся нічого брати. Я не вдарив. Будь ласка, не треба мені нічого сувати”, відштовхнув папки з документами, закрив двері авто і поїхав геть.

У САП повідомили, що загальна сума незадекларованих нардепом відомостей становить майже 8 млн грн.

Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, які розташовані в Іспанії, загальною вартістю 228 тис. євро, а також про наявність 1 657 доларів, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

1 годину тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

2 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

2 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

6 години тому