Новини

Нардеп закликала зменшити податковий тиск на бізнес

Зеленський хоче, щоб за його піар і популізм відповідав бізнес. Про це народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна наголосила з трибуни парламенту під час позачергового засідання Верховної Ради, пише Четверта студія.

«Дивно виглядає це підвищення мінімальної зарплати саме зараз, саме з покриттям того дефіциту, який виникає. Все це виглядає, як у наперсточників: треба додаткові витрати – ми знайдемо їх за рахунок зменшення обслуговування зовнішнього боргу. Це означає, що секвестр бюджету, який ми провели напередодні – був зроблений невірно. Ви знову макроекономічні показники не обрахували для того, аби ми вам повірили. Ми не віримо вам», – зауважила Южаніна.

«Якщо розглянути всі проблеми на мікроекономічному рівні, то роботодавець має платити більше, при тому, що продуктивність праці не змінилася, ринків кон’юнктура не змінилася, спад економіки продовжується. Хіба можна на спаді економіки піднімати додаткове навантаження на бізнес? Який вихід залишається у них? Підвищувати ціна на товари, на послуги. Але ж купівельна спроможність не змінилася. Тому вихід є ще такий у них – звільняти людей, або переходити в тінь. Саме це ви пропонуєте цими законами», – наголосила народний депутат.

Ніна Южаніна зазначила, що фракція «Європейської Солідарність» буде голосувати в першому читанні тільки за умови, якщо до другого читання будуть прийняті прямі норми зменшення податкового тиску на бізнес.

«Тільки тоді можна проводити ці «новели». Так нічого не вийде. Бізнес платити не може. І навантаження таке більше не витримає», – сказала вона.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

7 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

7 години тому