Новини

Нардеп, який підтримав диктаторський закон про мобілізацію, заступився за ДСНС

Нині рятувальники – це ті, хто першим виїжджає на допомогу на місця ліквідації наслідків падіння уламків дронів або ж ракет, це ті, хто рятує українців від стихійних бід, пожеж. Це ті, коли ми телефонуємо на 101, гарантовано очікуємо, що отримаємо необхідну допомогу.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія з посиланням на Цензор.

Честь і хвала рятувальникам і в цей непростий час особливо важливо, аби вони отримували допомогу та підтримку від держави, бо для них поле бою і тут – у тилу. Ворог не нехтує нічим, і продовжує повторно обстрілювати місця, де вже працюють надзвичайники, знищуючи техніку і, на жаль, людські життя.  Через подвійні удари російських військових протягом повномасштабного вторгнення загинув 91 рятувальник, поранені – 348.

Рятувальниками було здійснено майже 137 тисяч виїздів на ліквідацію наслідків ведення бойових дій. Ліквідовано більше 17 тисяч пожеж, що виникли внаслідок ворожих обстрілів.

Важливо, щоб в цій службі цінували людей і не рівняли під єдину гребінку, наприклад, як Департамент запобігання надзвичайним ситуаціям, який на час воєнного стану не здійснює контрольних  функцій.

На прохання рятувальників з прифронтових територій звернувся до Кабміну за роз’ясненням щодо вибіркового бронювання і працівників Департаменту запобігання надзвичайних ситуацій як самостійного структурного підрозділу апарату ДСНС.  Відповідь надаю до Вашого відома… 

 

Коментарі

Олег Довганик