Новини

Нардеп Цимбалюк пропонує розділити Укрзалізницю на різні компанії (ВІДЕО)

Для вирішення проблем “Укрзалізниці” необхідно її реформувати – розділити компанію на окремі за видами діяльності і припинити перекривати збитки від пасажирських перевезень за рахунок прибуткових вантажних.

Про це повідомив нардеп від “Батьківщини” Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Батьківщини Львівщини.

“Є думки фахівців, щоб “УЗ” за прикладом Німеччини розділили на три частини. Перші – ті, що перевозять вантажі. Друга історія – це ті, хто перевозять пасажирів. І, до речі, у всій Європі перевезення пасажирів дотується державою. І третє – той, хто обслуговує колії, залізничні ремонтники. Поки що про це мови немає”, – йдеться у повідомленні.

Мінінфраструктури оприлюднило проект щодо підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення та скасування позакласних вантажів. Через це тарифи для перевізників виростуть на 30%. Це рішення представники бізнесу назвали категорично неприйнятним, адже це призведе до подорожчання товарів і послуг для українців.

“До того ж, після зростання тарифів відбувається зниження обсягів перевезень залізницею, а отже, від цього рішення не виграє ні бізнес, ні підприємство.

Міністерство фінансів спрогнозувало ситуацію з фінансовим станом “Укрзалізниці” на найближчий роки – до 2024 року, – грунтуючись на інформації держкомпанії. Згідно з прогнозами міністерства, “УЗ” залишатиметься збитковою в наступні 3 роки. Але і це не факт…”, – вважає Цимбалюк.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

14 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

14 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

14 години тому