Фракція «Європейська Солідарність» внесла до Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо актуалізації статусів та пільг ветеранів війни та членів їх сімей» (№2191).

«Заяви голови комітети з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової виглядають як цинізм, якщо вони не мають аргументації. Якщо вона без аргументації такі заяви робить, вона має принести вибачення, тому що в подібний спосіб вона завдає удару не лише по моральному духу наших ветеранів, в подібний спосіб вона деморалізує всіх наших військових і захисників.

Насправді намагання зекономити на військовослужбовцях призведе до того, що в наших містах будуть майоріти триколори. Ми проти цього. Вона має або пояснити, або вибачитися перед військовими.

Ми внесли відповідний законопроект, де чітко розказано і розмежовано осіб, які підпадають під категорію ветерани, які пільги вони мають отримати. Будь-яка спроба нівелювати статус ветеранів через позбавлення пільг, це просто зухвала поведінка голови комітету, яка не вже пам’ятає, що вона є представником «Слуги народу» і почала вважати що вона стала пані», – сказала Ірина Фріз.