Новини

Надзвичайний стан може бути спробою заборонити суспільству виходити на мітинги проти руйнівної політики Зеленського, – Федина

Введення надзвичайного стану позбавить людей можливості через протести і мітинги говорити владі Зеленського про її некомпетентність.

Про це народна депутатка від “Європейської Солідарності” Софія Федина заявила в коментарі на телеканалі “Прямий“.

“Є частина депутатів, які категорично проти введення надзвичайного стану, адже це – тотальне обмеження прав і свобод громадян. При надзвичайному стані може бути відключено телебачення, Інтернет, може бути вилучення власності, автомобілів, використання помешкань для розташування окремих осіб. Це і певні питання з банківськими рахунками і обмеження пересування, штрафи за порушення правил. Це і заборона будь-яких мітингів, штрафи за поширення інформаційних матеріалів, які можуть вважатися дестабілізаційними. Про все це мають пам’ятати прихильники надзвичайного стану. По суті надзвичайний стан в Україні – це спроба не тільки вирішити питання коронавірусу, а і заборонити будь-які мітинги, будь-які віче, будь-які прояви непокори і незгоди з тим, що відбувається в державі”, – наголосила Софія Федина.

Політик наголошує, що надзвичайний стан – це неконтрольованість влади як з боку журналістів, так і суспільства.

“При надзвичайному стані сесія парламенту працює постійно. І ось тоді можна ухвалювати будь-які закони, навіть закон про землю і так як захочеться. Адже тоді не буде журналістів, які будуть пильнувати за цим. На вулиці не буде громадськості. Наразі, наскільки нам відомо частина «Слуг» і ОПЗЖ виступають за надзвичайний стан”, – зауважила народний депутат.

Політик наголошує, що сьогодні на часі лише ті закони, які необхідні для подолання коронавірусу, і для подолання негативних наслідків від нього.

“Але в той же час є частина змін до законів, які треба ухвалювати в такий час. Це ті закони, які стосуються економічної, податкової сфери, медичної сфери”, – зауважила Софія Федина.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Фінансова підтримка на закупівлю товарів для потреб Сил оборони: триває акредитація підприємств та волонтерських організацій

Акредитацію реалізовують в межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки

42 хв. тому

Влада свідомо знищує індустріальний потенціал України, – Тимошенко

«Батьківщина» оскаржуватиме у Конституційному суді закон про знищення індустріального потенціалу України

3 години тому

У Львові маршрутки курсуватимуть до 23 години

Під час комісії транспорту депутати вкотре піднімали питання продовження роботи громадського транспорту у вечірні години

4 години тому