Новини

На Жовківщині стартував сезон збирання врожаю виноградних равликів (ФОТО)

У Жовківському районі, що на Львівщині, нині – сезон збирання равликів.

Їх вирощують у полях на спеціальній фермі, розташованій у селі Синьковичах. Власник господарства Віктор Гнідець вважає цей бізнес досить перспективним, оскільки у світі існує стабільний попит на цей делікатес,- повідомляє agronews.

Процес збирання врожаю равликів триває три дні: їх миють, сушать, а далі зберігають у холодильниках аж до лютого, а то й березня.

Фермер Віктор Гнідець розповів: якщо равлик потрапляє в холодне місце, за температури повітря 5–7 °С, він впадає в сплячку. Важливою умовою зберігання виноградних равликів є також невисока вологість – не вище 60%.

Для самого власника равликової ферми ця діяльність спочатку була просто вкладенням коштів. Але згодом, більше дізнавшись про равликовий бізнес та про солідний попит у країнах ЄС на делікатесну продукцію, повірив у перспективність справи для нашої країни.

Нині Віктор Гнідець намагається пропагувати культуру вирощування та споживання виноградних равликів. І навіть готовий поділитися маточним поголів’ям та секретами вирощування.

Фото: landlord

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові відбудеться форум «Видима сила: жінки з інвалідністю у 140-річній історії жіночого руху»

Форум спрямований на висвітлення внеску жінок з інвалідністю у розвиток жіночого руху, документування їхньої боротьби…

9 години тому

Як на Львівщині розвиваються фермерські господарства

"У нас не такий бізнес, що закрив на ключ і чекаєш. Корова кожен день хоче…

20 години тому

Як спортивні ліги адаптуються до змін: порівняння країн

Світ спорту ніколи не стоїть на місці — технології, економіка та соціальні тенденції змушують ліги…

2 дні тому