Новини

На Західній Україні місто йде під воду (ВІДЕО)

В Івано-Франківській області місто Галич зазнало значних підтоплень внаслідок сильних злив і розливом гірських річок, які вийшли з берегів.

Як пише “Четверта студія”, на своїй сторінці у ФБ депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич оприлюднив відео підтопленого міста Галич з висоти пташиного польоту.

“24.06.2020. Евакуація цілого міста, приблизно 6000 населення – Галич, Івано Франківська область, зараз… Вода піднімається далі …”, – зазначив у коментарі до відео депутат.

Скриншот ФБ/Ігор Зінкевич

Як написав вранці 24 червня на своїй сторінці у ФБ  Василь Абрамів, дорога через Галич перекрита, проїхати немає можливості.

“Найвищий рівень  води між селом Поплавники і місто Галич”, – зазначив Абрамів.

 

Скриншот відео ФБ/Михайло Думанський
Фото: ФБ/Василь Абрамів
Фото: ФБ/Василь Абрамів

 

Як пише “Галка” , поліція повідомляє громадян про перекриття руху транспорту на дорогах державного значення.

24 червня через негоду і підняття рівня води у річках перекрито рух транспортним засобам у Галицькому і Верховинському районах.

Через підняття води в річці Дністер в місті Галич перекрито рух на автомобільному мосту через Дністер на трасі Н-09 “Львів-Івано-Франківськ”.  Об’їзд – через Калуш і Стрий.

На Верховинщині стався зсув верхнього шару ґрунту у селі Буковець. Внаслідок цього дорогу державного значення Р-24 “Татарів – Кам’янець-Подільський” перекрито повністю.

На вказаних ділянках доріг працюють правоохоронці для забезпечення публічної безпеки та інформування учасників дорожнього руху.

Відео з Галича опублікувала у Фейсбук Аріша Сивак. Відомо, що підтоплює село Поплавники, Залуква. Відрізані села Тустань, Медуха, Дубівці, Маріямпіль та інші в даному напрямку. Також з Галича не можливий проїзд на Тернопільську область автошляхом Т0903 Галич-Підгайці-Сатанів.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині фермерським господарствам виділили 1,4 млн грн

рішення підтримала обласна комісія із визначення одержувачів пільгових кредитів суб’єктам підприємництва, серед засновників яких є…

55 хв. тому

Шмигаль наполягає на економічному бронюванні

Нардеп розповів подробиці

1 годину тому

Ківалов поранений

Відео

19 години тому