На Яворівському полігоні стартували українсько-американські військові навчання «Стрімкий тризуб-2019» (ФОТО)

Новини 16 Вересня, 2019 270

Фото: МОУ

До проведення навчання залучена безпрецедентна кількість військовослужбовців

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львівській області сьогодні, 16 вересня,  відбулась офіційна церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident-2019 («Стрімкий тризуб-2019»).

Як повідомили у Регіональному  медіа-центрі Міністерства оборони України (м. Львів), цього року до проведення навчання залучена безпрецедентна кількість військовослужбовців – понад 3,5 тисяч осіб  з 14 країн світу. Окрім України та США, до навчань залучені військовослужбовці з Канади, Болгарії, Грузії, Італії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Найбільші іноземні контингенти – від армій США та Канади. Загалом близько 500 осіб.

Фото: МОУ

Україна (понад три тисячі осіб) представлена військовослужбовцями однієї з гірсько-штурмових бригад Сухопутних військ ЗСУ, військовослужбовцями ЛИТПОЛУКРБРИГ, оперативною групою цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, підрозділами РХБ захисту та оперативного забезпечення, батальйонно-тактичною групою МВС до якої увійшли військовослужбовці НГУ, Держприкордонслужби, Нацполіції, ДСНС, УДОУ,  та ВСП ЗСУ.

Переважна більшість українських військовослужбовців мають досвід участі у бойових діях в зоні АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей. Крім того, до командно-штабної фази навчання залучаються українські армійці зі складу багатонаціональної литовсько-польсько-української бригади, яка була створена у 2014 році.

Командно-штабна фаза проводиться за допомогою систем імітаційного моделювання, тобто потужних комп’ютерів та унікального програмного забезпечення, які дозволяють моделювати дії своїх підрозділів та умовного противника у єдиному віртуальному просторі в режимі реального часу. Для проведення навчання залучено понад шість сотень одиниць автомобільної техніки та бойових броньованих машин різного класу. А також чотири гелікоптери Мі-8 бригади армійської авіації, які виконуватимуть у рамках навчання широкий спектр завдань: від медичної евакуації, до висадки десанту. Передбачається виконання вправ бойових стрільб. Крім того, для підвищення реалістичності маневрів у рамках проведення польової фази застосовуватимуться сучасні системи імітації бойової стрільби MILES.

Фото: МОУ

Метою «Репід Трайдент-2019» є підвищення рівня взаємосумісності між підрозділами та штабами Збройних Сил України, США, інших держав-членів та партнерів НАТО.

«Репід Трайдент – 2019» («Стрімкий тризуб-2019») триватиме два тижні на різних ділянках полігону.

Коментарі

Позначки: , ,