Новини

На вулицях Львова з‘являться інспектори з паркування

В управлінні безпеки міста буде відділ інспекторів з паркування. Працювати вони зможуть вже з 27 вересня, бо саме тоді набуде чинності закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів».

Про це повідомляє «Муніципальна варта».

Як зазначається у повідомленні, на першому етапі у відділі буде 20 працівників. Ще 15 у резерві. Претенденти на цю роботу повинні мати юридичну освіту. Відповідну ухвалу 20 вересня прийняли депутати Львівської міськради.

Як розповів начальник міського управління безпеки міста Юрій Діль, зараз є близько сотні охочих потрапити на посаду інспектора. серед цих претендентів оберуть до двох десятків майбутніх працівників.

«Інспектори з паркування отримають повноваження штрафувати водіїв, які порушують правила паркування та евакуйовувати автомобілі. Вони також стежитимуть, чи сплачують водії за паркування на платних паркінгах. Помітивши порушення, інспектор матиме право одразу ж викликати евакуатор або ж оштрафувати власника авто. Для цього  кожний працівник буде мати планшет для фіксації порушення та пристрій, з якого зможе видрукувати повідомлення про порушення та штраф. Наразі ж сплатити його власник автівки зможе через банк – безпосередньо у касі або карткою. Бо інспектори не уповноважені брати готівку. Для порушника правил паркування покарання складатиме від 250 до 1000 грн. Якщо ж цих коштів автовласник не сплатить упродовж 15 днів, його справу Центр безпеки міста передасть до виконавчої служби», – йдеться у повідомленні.

Також, як зазначається, місто закупить чотири евакуатори для Муніципальної варти на умовах фінансового лізингу.

«Зараз у місті є чотири евакуатори. Ці евакуатори  вже достатньо зношені і потребують заміни та ремонтів. По-друге – підіймають автівки лише вагою до двох тонн.
Натомість нові  будуть потужнішими і зможуть вантажити машини вагою понад дві тонни», – повідомляє Муніципальна варта.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові модельєрка Оксана Караванська провела лекцію

Для дружин та дітей захисників організували лекцію модельєрки Оксани Караванської

30 хв. тому

У Львові для військових виділили мільйон гривень

Сесія затвердила Програму підтримки Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на 2024…

35 хв. тому

У Львові чемпіони і призери Дефлімпійських ігор отримають премії

Відтепер грошові винагороди одержать також чемпіони і призери Дефлімпійських ігор

60 хв. тому

Завтра Львів попрощається із захисником Олексієм Дудиком

Після завершення навчання проходив строкову військову службу у Навчальному центрі імені Василя Вишиваного Національної гвардії…

1 годину тому

У Львівській громаді побільшає парків

Марія Чижишин зауважила, що мова йде про відведення земельних ділянок під сквер та парки, аби…

1 годину тому