На Волині вакцинують другою дозою Pfizer (ВІДЕО)

Новини 13 Травня, 2021 201

вакцина від коронавірусу, фото ЛОДА

У Берестечківському психоневрологічному інтернаті 13 травня вакцинували підопічних та працівників другою дозою вакцини Pfizer, — розповів Суспільному керівник інтернату Віталій Клемба, пише Четверта студія.

В інтернаті проживає 175 осіб. Сьогодні вакцинували 162 підопічних і 18 працівників. Мобільна бригада приїхала у заклад вдруге. Підопічних та працівників щеплювали повторно.

Двоє мешканців інтернату написали відмову від вакцинації. Трьох тимчасово забрали додому родичі. Деяким підопічним не рекомендували вакцинуватися за медичними показами, – розповіла Олеся Пилипчук, старша медсестра інтернату.

Інформацію про щеплення кожного пацієнта вносять у базу даних електронного здоров’я. “Якщо людину вакцинували Pfizer перший раз, то другий раз так само. Це не може бути якась інша вакцина”, – каже лікарка мобільної бригади Любов Кушнірук.

Підопічна інтернату Мирослава Макарусь каже, що на вакцинування погодилась не роздумуючи. Не відчувала побічних реакцій після щеплення першою дозою і працівниця інтернату Анна Храмцова.

Під час карантину підопічні Берестечківського психоневрологічного інтернату в місто не виходили через ризики зараження коронавірусною інфекцією. “Після вакцинування двома дозами, ризики захворювання у підопічних та працівників – знизяться, буде більше можливостей для виходів у місто”, — каже директор Берестечківського психоневрологічного інтернату Віталій Клемба.

Від початку вакцинальної кампанії в області проведено 21 498  щеплень, з них одну дозу отримали – 21 378 осіб, завершили вакцинацію (отримали  2 дози) –120 осіб.  За 12 травня 2021 року щеплено 515 осіб.

Нагадаємо, першою дозою Pfizer у Берестечківському психоневрологічному інтернаті щеплювали 18 та 19 квітня. Напередодні, 12 травня у Волинську область прибула друга партія вакцини Pfizer/BioNTech, у кількості 1 170 доз.

Коментарі

Позначки: , ,