На Стрийщині незаконно ретранслювали телеканали

Новини 21 Вересня, 2023 321

За даними слідства, протягом січня – вересня 2021 року підозрювана, будучи службовою особою, здійснювала ретрансляцію програм мовлення всеукраїнських телеканалів на території Стрийщини без укладення відповідних договорів

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури повідомлено про підозру директорці одного із підприємств у сфері телевізійного мовлення. Їй інкримінують незаконне розповсюдження програм мовлення та порушення суміжних прав (ч. 1 ст. 176 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

За даними слідства, протягом січня – вересня 2021 року підозрювана, будучи службовою особою, здійснювала ретрансляцію програм мовлення всеукраїнських телеканалів на території Стрийщини без укладення відповідних договорів. При цьому очолюване місцевою мешканкою товариство одержувало прибуток – абонентську плату, яку їй сплачували користувачі.

Таким чином жінка порушила суміжні права правовласника, який мав виключне право на розповсюдження цих програм і завдала йому збитки на майже 67 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділення поліції №2 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,