Новини

На Стрийщині для дітей відремонтували будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу

На Стрийщині для дітей відремонтували будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Мова йде про обласний заклад у селищі Журавно. На 21 день нової фази війни тут прийняли 145 людей – вихованців та працівників Запорізького обласного спеціалізованого будинку дитини «Сонечко». Цей будинок у Стрийському районі став островом спокою та піклування для дітей, які в рідному місті опинилися у небезпеці через загарбників. 

Заручившись підтримкою благодійників і за кошти з обласного бюджету, нам вдалося провести капітальний ремонт будинку підтриманого проживання у Журавно. 

Тепер тут є нова система опалення, електромережа, замінили вікна й двері, відремонтували покрівлю спального корпусу, облаштували гарну їдальню, спальні, душ, спортивний зал – усе необхідне для комфортного проживання та виховання.

Благодійні організації  «Щасливе сонечко», «The Bridge of life», «Демократичні перетворення», а також будинок дитини з польського міста Олькуш, допомогли облаштувати дитмайданчик, придбати обладнання для кухні, обмеблювати кімнати, закупити їжу, медикаменти та одяг.

📍Загалом для проведення ремонтних робіт, закупівлі меблів, техніки та інших побутових речей у 2022 році залучили понад 26 мільйонів гривень. З них – з обласного бюджету понад 15 мільйонів та майже 200 тисяч гривень, благодійної допомоги – 11 мільйонів і майже 400 тисяч гривень.

Я дякую всім, хто долучився до цієї важливої справи. Окрема вдячність керівниці будинку підтриманого проживання психоневрологічного типу Ользі Буяновій. Маємо створити такі умови, щоб усі діти в Україні відчували турботу, могли насолоджуватись дитинством й радіти попри усі реалії війни. Спільними зусиллями нам усе вдасться.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

29 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

34 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому