Новини

На Сокальщині землі оборони повернули у державну власність

Львівська обласна прокуратура забезпечила реальне виконання рішення Господарського суду Львівської області – земельну ділянку повернуто з незаконного володіння.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Мова йде про землю площею 2 га, яка знаходиться на території Сокальської міської громади. Ділянка розташована уздовж державного кордону України, відтак належить до земель оборони та може перебувати лише у державній власності.

Встановлено, що спірна земельна ділянка була незаконно передана у комунальну власність згідно наказів Головного управління Держгеокадастру. Її було віднесено до земель сільськогосподарського призначення. Тоді як згідно чинного законодавства право розпоряджатися землями оборони належить виключно державі в особі обласної державної адміністрації.

Відтак, це стало приводом для пред’явлення прокурорами позову, який судом першої інстанції задоволено, а в апеляції залишено без змін.

Наразі рішення суду виконано – до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про реєстрацію права державної власності на вказану ділянку за Львівською обласною державною адміністрацією.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

“Львівська політехніка” вляпалась у майновий скандал

Нежитлові приміщення НУ «Львівська політехніка» вартістю майже 10 млн грн повернуто державі

3 години тому

Голова агентства USAID Саманта Пауер відвідала Львів

Вона відвідала один з молодіжних центрів мережі ТВОРИ! – Urban Camp Lviv, аби обговорити потреби…

5 години тому