Новини

На сьогодні в Україні немає потреби вручати повістки на блокпостах, – міністр внутрішніх справ

Наразі «немає жодної потреби» вручати повістки на блокпостах. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону 6 грудня сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, пише Четверта студія.

«Сьогодні у нас велика кількість добровольців, які приходять у відповідні пункти комплектування із тим, щоб бути мобілізованим до лав ЗСУ. Тому на сьогоднішній день, спілкуючись з нашими Збройними силами, я розумію, що вони мають можливість вже відбирати кращих із тих, хто бажає. Тому, в принципі, на сьогоднішній день немає жодної потреби, щоби когось сповіщати на блокпостах», – сказав він.

В Україні від 24 лютого, дня повномасштабного вторгнення росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію.

16 листопада Верховна Рада продовжила строк дії воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів – до 19 лютого 2023 року.

За законом повістки видають особисто у  руки військовозобов’язаного. У громадських місцях повістки можуть видавати голова ТЦК та уповноважені співробітники, працівники місцевих органів виконавчої влади, органи місцевого самоврядування з відповідними уповноваженими документами. Також порядок повістку можуть передати через керівника на роботі та через керівників навчальних закладів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

1 годину тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

1 годину тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому