На сесії Львівської обласної ради розглянуть три важливих звернення до центральної влади

Новини 13 Квітня, 2021 418

Львівська облрада

Фракція «Європейська Солідарність» у Львівській облраді підготувала звернення щодо третьої хвилі пандемії та недостатніх темпів вакцинації. Зокрема у зверненні наголошують, на неправдивості ковідної статистики, які подає Міністерства охорони здоров’я України.

Про це пише Четверта студія.

Кількість хворих на коронавірус зростає, а кожного третього хворого госпіталізують. 03.04.2021 зафіксовано 20341 випадки зараження, а госпіталізовано 5186 людей. Тобто, 25,5% від інфікованих потребують стаціонарної допомоги, що є надзвичайно високим показником. При цьому, понад 70% госпіталізованих потрапляють до лікарень у важкому стані. Такого немає в жодній країні світу.

Україна стала 95-ою країною в світі, де почалася вакцинація. Станом на 12.04.2021 за даними Центру громадського здоров’я в Україні перше щеплення отримали тільки 378 264 особи і за цим показником Україна знаходиться на 121 місці у світі.

Водночас Міністерство охорони здоров’я України завезло лише 500 000 вакцин «Ковішілд» та 215 000 вакцин «Коронавак», що вистачить для 0,8% українців.

Цим зверненням депутати звертають увагу влади на забезпеченість лікарень, належний соціальний захист медичних працівників, залучених до ліквідації епідемії та лікування хворих на COVID-19, прискорити вакцинацію і реально допомогти нашому регіону.

Ще одне звернення спільно планують ініціювати фракції «Європейська Солідарність» та «За майбутнє». Воно стосуватиметься порушень чинного законодавства України під час проведення і встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України на виборчих округах № 50 та № 87.

Депутати звертають увагу центральних органів влади до явних порушень у роботі Окружної виборчої комісії та на дії народних депутатів від партії «Слуга народу», які, зловживаючи своїм службовим становищем, вчиняли відверто протизаконні дії.

Мова йде про голосів понад 20 народних депутатів від «Слуги народу» ввірвалися до Окружної комісії під час перерахунку голосів та вимагали в присутніх посвідчення особи, звинувачували в сепаратизмі та навіть намагалися провести обшук на наявність зброї. Депутати вимагатимуть провести об’єктивне розслідування фактів грубих порушень чинного законодавства України.

Третє звернення до Президента України, Верховної Ради України напрацювали члени фракції «Європейської Солідарності» щодо розслідування  у справі «Вагнергейту».

Як йдеться у проекті звернення, витік інформації щодо  спецоперації чотирьох розвідок із захоплення найманих вбивць з російської Приватної військової компанія Вагнера – це дії, що містять ознаки державної зради, яка завдала непоправної шкоди нашій країні. Особливо небезпечно, що інформація стала відома Росії після наради в Президента України Володимира Зеленського, що свідчить про наявність зрадника в його найближчому оточенні.

Також депутати наголошують, що за пів року після витоку інформації не було відкрито жодного кримінального провадження за підозрою в державній зраді. А партія «Слуга народу» погодилася на створення тимчасової слідчої комісії після зміни Президента Сполучених Штатів Америки і лише в комплексі з розслідуванням інших питань. На думку депутатів обласної ради, такий підхід створює небезпеку, що влада спробує перешкоджати депутатському розслідуванню.

Тим часом скандал підриває довіру до України з боку міжнародних партнерів і ставить під загрозу українсько-американські відносини та надання військово-технічної допомоги із Заходу, без чого Україні буде дуже важко встояти проти однієї з найпотужніших армій світу – російської, зазначається у проекті документу.

Коментарі

Позначки: , , ,