Новини

На Самбірщині виявили незаконну рубку дерев

Від початку року на Львівщині слідчі відкрили 53 кримінальних провадження за фактами незаконних порубок лісу, а також вчинення інших злочинів, пов’язаних з незаконним перевезенням, зберіганням та збутом лісу, з них 21 – від початку російської агресії.

Про це пише Четверта студія з посиланням на поліцію Львівщини.

У 9 кримінальних провадженнях досудові розслідування вже завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Слідчі територіальних підрозділів поліції Львівщини відкривали кримінальні провадження за ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до семи років позбавлення волі.

До прикладу, в лісовому масиві неподалік села Боберка Самбірського району було виявлено самовільну рубку дерев. На місці події працювала слідчо-оперативна група Самбірського районного управління поліції – правоохоронці встановили, що місцевий мешканець зрубав смереки та ялиці. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до п’яти років позбавлення волі.

Більшість таких злочинів були скоєні на територіях Самбірського, Стрийського, Яворівського, Золочівського та Дрогобицького районів Львівської області. Здебільшого зловмисники зрізають дерева хвойних порід – ялиці, сосни та смереки.

Правоохоронці застерігають – незважаючи на воєнний стан заходи з виявлення та документування фактів незаконної порубки лісу проводиться постійно. Всі особи, винні у вчиненні таких злочинів будуть викриті та притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства України!

Коментарі

Олег Довганик