На Рівненщині поліцейські вилучили 15 кілограмів бурштину на майже шість тисяч доларів США

Новини 05 Листопада, 2020 572

На Рівненщині поліцейські вилучили 15 кілограмів бурштину на майже шість тисяч доларів США

Правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків у житлових будинках зловмисників з прилеглими до них господарськими та підвальними приміщеннями, а також транспортних засобів фігурантів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на МВС.

Поліцейські встановили групу осіб, які здійснювали діяльність у сфері незаконного придбання, перевезення та переміщення поза митним контролем каміння бурштину-сирцю, походження якого не підтверджується відповідними документами.

За фактом було відкрито кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240-1 (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 3 листопада, слідчі слідчого управління спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури із залученням працівників оперативного штабу з метою документування протиправної діяльності цих осіб провели сім санкціонованих обшуків.

Так, за місцем проживання 34-річного уродженця Вірменії, жителя селища Рокитне, поліцейські виявили та вилучили три кілограми бурштину. За місцем проживання 52-річного односельця поліцейські виявили 12 кілограмів «сонячного» каміння.

За попередніми даними, вартість вилученого незробленого каміння різної фракції становить близько шість тисяч доларів США.

Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.

Коментарі

Позначки: ,