На пішому переході на кордоні з Польщею і надалі вишиковуються черги: люди стоять 12-13 годин, – розповідь очевидця

Новини 05 Червня, 2020 6 168

Фото ілюстративне з відкритих джерел

На польській стороні біля канторів є приватні перевізники, які буквально накидуються на тебе і пропонують свої “послуги”

На пішохідному переході “Шегині – Медика” на кордоні з Польщею на Львівщині і далі вишиковуються черги людей.

Як пише Четверта студія, про це у соціальних мережах розповів очевидець, який перетинав кордон.

“Перетинав піший перехід Шегині 3 червня. Черга приблизно 450-500 чоловік, на кордон приїхав в 7:00 ранку, в 15:00 перейшов. На польській стороні біля канторів є приватні перевізники, які буквально накидуються на тебе і пропонують свої “послуги”. Однак біля бедронкі є рейсові автобуси, за нормальними цінами. Варшава-80 злотих. Перемишль 3 – злотих. Однак, як би я їхав ще раз, то їхав би перевізником без пересадки на кордоні, за ціну 150-200 злотих до Варшави, таких, я думаю, знайти можна. Тому що черга на пішому реально велика”, – йдеться у повідомленні.

О 7 :00 ранку були люди, які відстояли 12-13 годин. Рейсових автобусів через кордон немає. Автобус привозить до пішого з України, потім піший, і на польській стороні чекає інший автобус того самого перевізника.

“Найменше чекати, якщо бути на переході 6:00-8:00 ранку. Поляки на пішому працюють швидко, на 4 віконечка, без перерви. Просять людей написати адресу перебування на карантині на карточці, щоб їм було легше вводити данні в комп’ютер, а не допитуватись в кожного, одним словом стараються пришвидшити процес перетину кордону”, – повідомляє чоловік.

Він додає, що поляки пропускали всіх, хто по запрошенню без питань, сигарети, горілка більше норми – назад, сало, ковбаса, сир – назад. Сумки оглядали ретельно.

“У Польщі вже можна ходити без маски, тільки в маркетах потрібно одягати рукавички, які є на вході”, – повідомив користувач.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,