Новини

На Львівщині зріс середній розмір заробітної плати

На Львівщині зріс середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях: на початку червня торік фірми і компанії пропонували потенційним працівникам у середньому 7,8 тис. грн, а станом на 1 червня цього року – 8,2 тис. грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, станом на 1 червня в області було 4,4 тис. вільних робочих місць і вакантних посад і 24,3 тис. безробітних.

Найскладніше на зареєстрованому ринку праці знайти роботу продавцям (для 2,2 тис. безробітних є 0,2 тис. вакансій), бухгалтерам (для 0,9 тис. безробітних – 74 вакансії), спеціалістам держслужби (для 0,5 тис. безробітних – 28 вакансій), керівникам підприємств (для 0,4 тис. безробітних – лише п’ять вакансій).

Натомість нестача кадрів спостерігалася за такими професіями як поліцейський, двірник, інспектор, слюсар з ремонту та експлуатації підземних газопроводів, електромонтер з експлуатації розподільних мереж, монтер колії та ін.

Для підвищення конкурентоспроможності безробітних служба зайнятості організовує для них професійний вишкіл за 35 робітничими професіями, які користуються попитом у працедавців, а також за 32 напрямами курсів цільового призначення.

На думку фахівців з профорієнтації, сьогодні, щоб залишатися в тренді на ринку праці, важливо розвивати як м’які соціальні (Soft Skills) навички (лідерство, багатозадачність, критичне мислення, командна праця, креативність), так і тверді (Hard Skills), а це – цифрова компетентність: здатність аналізувати інформацію, комунікувати та взаємодіяти у цифровому суспільстві, створювати цифровий контент, медіаграмотність, а також знання іноземних мов.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

3 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

11 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

12 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

12 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

16 години тому