Новини

На Львівщині жінка утримувала психічнохворого брата прикутим ланцюгом до ліжка

Про це розповів у коментарі LVIV.MEDIA староста села Андрій Кохан, пише Четверта студія.

Інцидент стався у селі Тернопілля на Стрийщині, де 49-річний Андрій та його 30-річна сестра Христина стали об’єктом уваги правоохоронців.

Христина, яка була опікункою брата з розумовою відсталістю, прив’язувала його за ногу до ніжки ліжка та не забезпечувала належного харчування і медичного догляду. Староста села Андрій Кохан зазначив, що чоловік пів життя провів у психіатричній лікарні, а останнім часом перебував у лікарні Кульпарківській, звідки його повернули додому в серпні.

За словами старости, Андрій часто втікав з дому, адже боявся своєї сестри, яка, за його словами, його била. Наприкінці липня соціальні служби планували перевірити цю сім’ю через їх неблагополучний статус, оскільки в будинку також проживала дитина.

28 серпня, після отримання інформації про знущання, староста звернувся до поліції. Під час обшуку правоохоронці вилучили металевий ланцюг з навісним замком, який жінка використовувала для прив’язування брата.

Слідство встановило, що жінка утримувала інваліда другої групи на ланцюгу щонайменше з 1 по 28 серпня. Вона перешкоджала його свободі пересування, харчуванню та задоволенню фізіологічних потреб.

Наразі триває досудове розслідування. Суд дозволив слідчим вилучити амбулаторну картку потерпілого з лікарні, а психічнохворого Андрія було направлено до спеціалізованої лікарні у Стрию.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині все популярнішим стає шахрайством

«Не переходьте на адреси сумнівних вебресурсів та не повідомляйте дані своєї банківської карти» - прокурори…

2 години тому

Збірна України з футзалу – “бронзовий” призер ЧС-2024

Вперше у своїй історії українці – на п’єдесталі світової першості (раніше лише одного разу було…

3 години тому

Мешканця Львівського району засуджено до 7 років позбавлення волі

за вбивство товариша під час суперечки

4 години тому

Ветерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес

Пріоритет надаватиметься проєктам ветеранського підприємництва, які в межах своєї реалізації створюють додаткові робочі місця

4 години тому

У Садового роблять кринжові меми про шкутильгавий ЛеоКарт

Уже понад 750 000 безкоштовних пересадок для пасажирів з ЛеоКарт

5 години тому