Новини

На Львівщині землі природно-заповідного фонду передали у приватну власність

Франківською окружною прокуратурою міста Львова виявлено факт порушення інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, в частині незаконної передачі земель природно-заповідного фонду у приватну власність.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Мова йде про ділянку площею понад 2,7 га. Вона розташована в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща».

Прокурори встановили, що спірна земельна ділянка була незаконно передана у приватну власність від одного товариства іншому. Зокрема, її було внесено у статутний капітал юридичної особи шляхом прийняття рішень загальними зборами.

Проте земельна ділянка природно-заповідного фонду не могла бути надана для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства для розміщення та обслуговування гаражного кооперативу.

Реагуючи на даний факт, прокуратура звернулась до суду з позовом про повернення у власність Львівської міської ради земельної ділянки природно-заповідного фонду.

Зазначимо, що на території ландшафтного заказника «Торфовище Білогорща» зростає 42 види рідкісних рослин, зафіксовані місця поширення 25 видів тварин, частина яких занесена до Червоної книги України: комахи, земноводні, птахи.

Наразі Господарським судом Львівської області відкрито провадження у справі. Судовий розгляд триває.

Додатково повідомляємо, що раніше прокуратурою також було пред’явлено позови до інших товариств про визнання недійсним рішень, скасування державної реєстрації прав, припинення речового права – права власності на 4 земельні ділянки загальною площею майже 13 га у вищезгаданому заказнику.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Автоматичний статус УБД: юристи пояснили, як працюватимуть зміни в законі

Нещодавно Уряд затвердив новий Порядок надання статусу учасника бойових дій — тепер це можна буде…

37 хв. тому

У Львові 34-річний житель Харкова обманював підприємця

Ошукав на майже 1,6 млн грн – судитимуть харків’янина

2 години тому