Новини

На Львівщині завдяки прокурорам до бюджету відшкодовано 5,2 млн грн податків

Прокурорами Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету 5,2 млн грн несплаченого податку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що керівник товариства, основною діяльністю якого є гуртова торгівля різними видами товарів, без належного документального підтвердження відобразив у податковому обліку операції з придбання послуг у інших підприємств. Також безпідставно включив у податкові звітні періоди витрати на амортизацію основних засобів та необоротних матеріальних активів, які не використовувались у господарській діяльності.

Таким чином підприємством занижено об’єкти оподаткування на загальну суму майже 29 млн грн. Відповідно, не було сплачено податок на прибуток у розмірі 5,2 млн грн.

В межах досудового розслідування у кримінальному провадженні керівником суб’єкта господарювання завдані збитки відшкодовані в повному обсязі. Відтак, прокурорами скеровано до суду клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків (ч. 4 ст. 212 КК України).

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий хоче заборонити Telegram

Мер Львова, перебуваючи у Нью-Йорку, видав черговий кринжовий допис

8 години тому

На Львівщині працює вітрова електростанція (ФОТО, ВІДЕО)

Працюємо над тим, аби зробити стабільнішою нашу енергосистему!

8 години тому