Новини

На Львівщині заробили 21 млн грн на видобутку піску

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо начальника кар’єру одного з товариств Львівщини. Йому інкримінують незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі (ч. 3 ст. 240 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що фігурант, будучи службовою особою, надавав вказівки підлеглим щодо незаконного видобування корисних копалин місцевого значення (піску) поза межами земельної ділянки, визначеної спеціальним дозволом на користування надрами.

Відтак у період з серпня по листопад 2022 року за допомогою спецтехніки та підпорядкованих йому працівників чоловік видобув понад 19 000 м3 піску.

Мова йде про територію за межами одного із сіл Пустомитівського району Львівської області.

Внаслідок протиправної діяльності службовця державі було завдано шкоди на понад 21 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції області, за матеріалами Львівського РВ Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Олег Довганик