На Львівщині запрацювала потужна електростанція

Сьогодні, 10 травня, на Пустомитівщині урочисто відкрили сонячну електростанцію «Щирець-1».

Для облаштування СЕС використали сонячні панелі JAsola, інвертори Huawei, КТП українського виробника ВАЛОН-А.

«Сьогодні ми ще раз демонструємо нашу енергетичну незалежність та можливості сучасних технологій. Такі успіхи показують прогрес України усьому світу, у першу чергу інвесторам. Для нас важливо переконати виробників сонячних панелей розміщувати виробництво тут, на Львівщині. Для області це додаткові робочі місця, додаткові можливості, в тому числі, і для експорту. За результатами 2017 року ми маємо 36 МВт встановленої потужності. Сподіваємось, що така динаміка збережеться і у 2018 році. Ми – серед лідерів за кількістю відкритих електростанцій – джерел альтернативної енергетики, при тому, що сонячних можливостей у нас набагато менше, аніж у південних регіонах країни. До кінця цього року ми плануємо відкрити ще 8 центрів альтернативної енергетики», – зазначив під час відкриття електростанції голова Львівської ОДА Олег Синютка.

У 2017 році керівництво ТзОВ «Енергетична компанія «Сонячне поле» розпочало реалізацію проекту з будівництва фотоелектричної наземної сонячної електростанції потужністю 2 мВт.

Нова сонячна електростанція дозволить збільшити частку альтернативної енергії в електроенергетиці України, знизить рівень використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії та сприятиме створенню потужного комплексу сонячних електростанцій.

Запланована орієнтовна кількість вироблення електроенергії в рік – 2 169 000 кВт/год. Загальна сума інвестицій становить 2 млн євро.

Відкриття електростанції у Щирці

Відкриття електростанції у Щирці

Відкриття електростанції у Щирці

Нова Щирецька електростанція

Нова Щирецька електростанція

Нова Щирецька електростанція

Електростанція у Щирці

Електростанція у Щирці

Електростанція у Щирці

Електростанція у Щирці

Коментарі

Фарш Назар

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

11 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

11 години тому