Новини

На Львівщині за добу ліквідували 68 пожеж сухої трави

За минулу вогнеборці ліквідовували 68 пожеж сухої трави у 15 районах області та 5 містах обласного значення.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС у Львівській області.

Рятувальники боролись із пожежами сухої трави у: Пустомитівському районі – 10 пожеж; Яворівському районі – 8 пожеж; Бродівському районі – 6 пожеж; Жовківському районі – 5 пожеж; Миколаївському, Золочівському районах та в м. Львові по 4 пожежі; Стрийському, Старосамбірському районах та в м. Новий Розділ – по 3 пожежі;   Буському, Городоцькому, Дрогобицькому, Кам’янка-Бузькому, Радехівському, Турківському районах та в м Стебник й Борислав  – по 2 пожежі; Сколівському районі та в м. Дрогобич – по 1 пожежі.

Так, зокрема 17 березня об 11:50 до до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу с. Довголука Стрийського району на відкритій території. До місця виклику негайно виїхали рятувальники 8-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Стрий та 9-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Моршин.

Як з’ясувалось, власник ділянки – чоловік 1948 року народження побачив з будинку полум’я та намагався самостійно ліквідувати пожежу, внаслідок чого отримав опіки ноги та обличчя. Потерпілий від госпіталізації відмовився. О 13:26 вогнеборці ліквідували пожежу. Внаслідок загорання вогнем знищено суху траву на площі 200 кв.м., 2 господарські будівлі, дах та перекриття дерев’яного дачного будинку розміром 7×5 м, дах та перекриття двоповерхового дерев’яного дачного будинку розміром 6×6 м, пошкоджено стіни на площі 20 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили 2 одиниці спецтехніки та 6 чоловік особового складу.

Також,  інформація про масштабну пожежу сухостою в м. Пустомити на вул. Луговій надійшла до рятувальників о 14:47. До ліквідації пожежі залучили 7 рятувальників та 2 одиниці спецтехніки 25-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Пустомити та 9 рятувальників й 2 одиниці спецтехніки 2-ої державної пожежно-рятувальної м. Львова.

О 17:28 надзвичайники ліквідували пожежу сухої трави та чагарнику на площі 20 200 кв.м.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до усіх громадян: не спалюйте суху траву та не провокуйте виникнення пожеж.

Коментарі

Кенцало Юра