Новини

На Львівщині викрили зловмисників, які підробляли документи для незаконного перетину кордону

Оперативники 7 прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України викрили чотирьох громадян України, які намагались перетнути державний кордон з Республікою Польща, пред’явивши документи з ознаками підроблення, а слідчі Яворівського районного відділу поліції встановили осіб, які надали їм ці підроблені документи та повідомили їм про підозру у вчиненні злочину.

Про це пише Відділ комунікації поліції Львівської області, інформує Четверта студія

Чотирьох громадян України призовного віку – трьох мешканців Чернігівської області, одного віком 41 рік та двох 26-річних, а також жителя Харківщини віком 46 років, 16 березня викрили військовослужбовці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України на пункті пропуску «Краковець-Корчова».

Зловмисники намагались перетнути державний кордон України з Республікою Польща, пред’явивши документи, які мали ознаки підроблення.

Прикордонники викликали на місце події слідчо-оперативну групу Яворівського районного відділу поліції.

Як встановили правоохоронці, підроблені документи мешканцям Чернігівщини та Харківщини передав 30-річний мешканець Волинської області, а до їх виготовлення причетний львів’янин віком 21 рік.

За цю «послугу» кожен з чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон передав зловмисникам грошові кошти у сумі 4 тисячі доларів США.

Під час проведення обшуків поліцейські виявили та вилучили у зловмисників бланки документів, оргтехніку, за допомогою якої вони їх виготовляли, грошові кошти, виручені від незаконної діяльності, а також інші речові докази.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, відкрили кримінальні провадження за ч.5 ст.27 ч.1, ч.4 ст.358 (Пособництво у підроблені та використання підробленого документа) Кримінального кодексу України та за ч.3 ст.358 (Повторне підроблення документів) Кримінального кодексу України. Максимальне покпарання, передбачене санкціями статті – до пяти років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: кордон

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

36 хв. тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

1 годину тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

3 години тому

З 13 травня парки Львова оброблятимуть від кліщів

Обробка триватиме 5 днів - до п’ятниці, 17 травня, включно. Мешканців закликають утриматися від відвідування…

6 години тому