Новини

На Львівщині вшанували пам’ять військового капелана Андрія Дуди (ФОТО)

У середу, 4 листопада, у Літературно-меморіальному музеї Івана Франка у Нагуєвичах відбулося відкриття виставки-презентації «Іван Франко та воїни духовного фронту». Захід присвячений пам’яті військового капелана, культурного та громадського діяча, справжнього патріота та щирого українця отця Андрія Дуди.

Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради, пише “Четверта студія”.

На виставці представлені світлини із фронту.

Захід відбувся за участі дружини отця-капелана – Ірини Дуди.

Про важливість капеланів у війську згадували й міський голова Дрогобича, учасник бойових дій, офіцер Національної гвардії України Тарас Кучма та заступник командира служби військової розвідки Української добровольчої армії Руслан Щерба.

У своїй промові Тарас Кучма згадав про важливість капеланів на Майдані під час Революції Гідності. Поділився спогадами, як капелани благословляли воїнів «не на смерть, а на життя». Розповів, як воїнам вдавалося вижити у хвилини запеклих боїв, як ті, хто не вірив у Бога, починали вірити.

«Капелани – могутня сила, яка не дає зневіритися. Саме капелани благословляють на життя, а не на смерть. Отець Дуда дав багатьом надію і привідкрив двері життя. Його велична постать залишається у пам’яті кожного з нас», – наголосив Тарас Кучма.

З піснями про війну та воїнів виступили народний артист Ураїни Олег Лихач та співачка Оксана Винницька.

Модератором заходу виступив отець Андрій Безушко.

Нагадуємо, отець Андрій Дуда був військовим капеланом у 80-ій бригаді десантно-штурмових військ. Отримав нагороду – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Помер раптово 10 квітня 2020 року на 44-му році життя.

Фото: Дрогобицька міська рада.
Фото: Дрогобицька міська рада.
Фото: Дрогобицька міська рада.
Фото: Дрогобицька міська рада.
Фото: Дрогобицька міська рада.
Фото: Дрогобицька міська рада.

Коментарі

Кенцало Юра