На Львівщині водія громадського транспорту оштрафували на 17 тис грн за стоячих пасажирів

Новини 02 Лютого, 2021 163

Ілюстрація: ДМР

Водій відмовився визнати у суді порушення умов карантину

Бориславський міський суд оштрафував водія маршрутки Борислав – Ясениця-Сільна, який під час локдауну, 9 січня, перевозив у автобусі більше пасажирів, ніж сидячих місць у салоні. Водій каже, що не виганятиме силоміць людей із автобуса.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Zaxid.net.

Як ідеться в рішенні суду, 9 січня, о 13:15 бориславські поліцейські зупинили автобус «Богдан-А-064», що курсує за маршрутом Борислав – Ясениця-Сільна, де виявили шістьох стоячих пасажирів, а всі сидячі місця були зайняті. При цьому, згідно з постановою Кабміну про обмеження кількості пасажирів, у громадському транспорті дозволено перевозити стільки ж пасажирів, скільки є сидячих місць. Правоохоронці склали на водія протокол про адміністративне правопорушення.

Під час засідання суду водій автобуса своєї вини не визнав та пояснив, що дійсно перевозив у автобусі пасажирів не лише на сидячих місцях, оскільки силоміць виганяти людей з автобуса він не буде. Натомість патрульні поліцейські в залі суду показали фото та відео з нагрудного відеореєстратора, на яких зафіксовані порушення водієм умов перевезення пасажирів під час карантину.

Враховуючи докази, суддя Бориславського міського суду Оксана Хемич визнала водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ст. 44-3 КУпАП та оштрафувала його на 17 тис. грн. Також він має заплатити 454 грн судового збору. Впродовж 10 днів після рішення суду водій може подати апеляцію.

Зазначимо, що згідно з Єдиним реєстром судових рішень, водіїв за порушення карантину переважно не штрафують. Суд або не визнає його винними через відсутність складу злочину, або визнає, але звільняє від покарання, обмежившись усним попередженням.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,