На Львівщині відкрився парк сучасної української скульптури (ФОТО)

Новини 16 Вересня, 2020 533

Фото: ЛОДА.

Від сьогодні, 15 вересня, поблизу села Стрілки Перемишлянського району запрацював унікальний парк сучасної скульптури.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

«PARK3020» об’єднав роботи українських сучасних художників, зокрема Анни Звягінцевої, Антона Логова, Богдана Томашевського, Назара Білика, Олексія Золотарьова, Анни Надуди.

«3020» – це символічна дата створення й одночасно амбіція розвитку. Це парк майбутнього, який робить свій перший з тисячі кроків в історію», – пояснили творці нової культурно-туристичної локації на Львівщині.

Парк сучасної скульптури відкрито у співпраці з Йоркширським скульптурним парком – інституцією, яка протягом 40 років презентує сучасне мистецтво у Великобританії. Завдяки YSP залучено міжнародних експертів для налагодження роботи парку на його початкових етапах.

Наталія Табака, керівник управління туризму й курортів ЛОДА, акцентувала на важливості «PARK3020» як локації для українських та іноземних гостей регіону.

«За результатами опитувань у розрізі Львівської області близько 80% туристичних програм базуються на відвідуванні об’єктів культурної та архітектурної спадщини. З появою «PARK3020» Львівщина отримала ще один важливий туристичний об’єкт – так званий туристичний магніт. Парки скульптур є у Великобританії, Норвегії,  Іспанії, Нідерландах. І це чудово, що подорож Львівщиною тепер ще більше можна наповнити культурним змістом та заохотити людей до мандрівок», – сказала Наталія Табака.

Вхід до «PARK3020» безкоштовний, але з обов’язковою попередньою реєстрацією за посиланням.

У майбутньому на базі парку сучасної української скульптури планують проведення лекторіїв, студій. Також «PARK3020» обіцяє презентувати у себе сучасне мистецтво відомих художників зі всього світу.

 

Коментарі

Позначки: ,