Новини

На Львівщині триває будівництво транзитного кільця для вантажного транспорту

Служба автомобільних доріг у Львівській області активно проводить роботи для реалізації Державного інвестиційного проекту “Створення транзитного кільця для вантажного транспорту”.

Про це повідомив сьогодні, 15 квітня, під час брифінгу керівник  Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

“Навколо Львова проходить дорога Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка, на сьогодні ми маємо капітальні вкладення в цю дорогу.  Плануємо цього року відкрити ділянку для проїзду від Миколаєва до Городка, на цій ділянці активно працює компанія “Автомагістраль-Південь”. В рамках проекту забезпечена ще одна дорога “Львів-Пустомити- Меденичі”, там працює компанія “Онур”  і думаю, 1 червня завершимо роботи. Відтак, з цього року це дозволить вантажному та іншому транспорту об’їжджати по цій дорозі, щоб добратись до інших магістральних доріг, які сполучають західний кордон.  На сьогодні активно ведуться роботи в районі Миколаїв-Велика Горожанка.  У селах Ричагів, Вербіж здійснюють ремонтні роботи щодо каналізування. Останній шар будемо стелити на ділянці від Миколаєва до Городка, тут на ділянці, де пересікаються дороги М-13 та Т- 14-25 буде запроектоване велике кільце, яке забезпечить проходження автомобільного транспорту саме на перехресті цих двох доріг” , – зазначив Олег Береза.

Будівництво транзитного кільця для вантажного транспорту здійснюється за кошти державного бюджету.

Проведення робіт з покращення стану дорожнього покриття зазначених вище автомобільних доріг дозволить транзитному автотранспорту з боку Закарпатської, Волинської, Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської областей скоротити шлях до міжнародних пунктів пропуску “Шегині”, “Краковець”, “Грушів”, “Рава-Руська” в обхід м. Львів.

Крім цього, за словами Олега Берези, вже готові проектні документації, по яких зараз проводиться експертиза, на ремонт ще двох ділянок зазначеної дороги: Городок – Повітно та Жовква – Кам’янка–Бузька. При цільовому фінансуванні, роботи розпочнуть ще у 2020 році.

У межах брифінгу Олег Береза наголосив, що на сьогодні на завершенні є проект,  що стосується північного об’їзду. Його будівництво розпочнуть у 2021 році.

“На сьогодні ми ведемо активну роботу по викупу земельних ділянок в цьому напрямку до Запитова. Об’їзд проходитиме через Завадів-Гряда- Малі Підліски-Бірки. Це дозволить повністю закрити місто кільцевою дорогою. Львів має стратегічне значення щодо транзитних потоків і тут є скупчення великої кількості автомобілів,кільце яке є зараз не забезпечує проїзд транспорту. Починаючи з наступного року, є підтверджене фінансування ЄБРР, воно пройде міжнародну процедуру погоджень і реалізація почнеться з наступного року”, – додав керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Т.в.о директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло  повідомив про підсумки ремонтної кампанії в області,  відтак станом на сьогодні  на Львівщині завершили асфальтні роботи на п’яти об’єктах.

“Питання транзитного кільця – це з’єднання 8 районів між собою та населених пунктів, які належатимуть до об’єднаних територіальних громад, де на сьогодні по державній дорозі проїзду немає. Щодо ремонтної кампанії в області , то на сьогодні  ми встигли завершити асфальтні роботи на 5 об’єктах у Львівьській області. Це об’їзна дорога міста Яворова, ділянки дороги у Жовківському та Кам’янка-Бузькому районі на дорозі Куликів – Великосілки. Зокрема, у Жовківському районі, це 5,1 кілометрів дороги між населеними пунктами Звертів та Жовтанці, відтак ми з’єднали два райони між собою і забезпечили транспортне сполучення. Щодо Кам’янка-Бузького району, це дорога між населеними пунктами Вирів – Великосілки. Вона з’єднує три дороги державного значення і розвантажує рух. Також наприкінці минулого тижня компанією “Онур” завершені  ремонтні роботи на дорозі Ясенів-Золочів, яка з’єднує два адміністративних районних центри Золочів та Броди”, – наголосив Роман Кокотайло.

За його словами, від початку року тривають роботи на 11  об’єктах у Львівській області.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

11 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

13 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

13 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

13 години тому