На Львівщині судитимуть колишніх службовців комунального підприємства

Новини 22 Травня, 2024 77

На Стрийщині викрили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами

За процесуального керівництва прокурорів Стрийської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох колишніх службовців (директора та головного інженера) одного з комунальних підприємств Ходорова. Їм інкримінують заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що обвинувачені реалізували злочинну схему заволодіння коштами з місцевого бюджету.

Для цього створили приватне підприємство, яке й безпосередньо очолив головний інженер комунального підприємства.

В подальшому, за сприяння директора комунального підприємства, між «підрядником» – приватним підприємством, яке попередньо створене  обвинуваченими, укладено ряд фіктивних договорів про виконання різного роду робіт із суб’єктами господарської діяльності, в тому числі й безпосередньо з комунальним підприємством. Мова йде про: – поточний ремонт каналізаційного колектора; – реконструкцію вуличної каналізації; – надання послуг автокрану; –  встановлення теплового лічильника; – поточний ремонт системи водопостачання навчальних закладів тощо.

Однак, жодних робіт безпосередньо суб’єктом господарювання здійснено не було. Натомість такі виконувались силами й засобами комунального підприємства за вказівкою керівника.

При цьому директор комунального підприємства погоджував надані  підрядником акти приймання виконаних робіт, в які останній вніс завідомо неправдиві відомості.

Внаслідок таких неправомірних дій фігурантів завдано майнових збитків на майже 400 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Стрийського районного управління Головного управління Національної поліції у Львівській області за матеріалами Управління СБ України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,