На Львівщині спалах коронавірусу серед працівниць фабрики: двоє жінок в лікарні, одна померла

Новини 28 Травня, 2020 4 823

Фото: ПрАТ "ВАТ "КАЛИНА"

На Львівщині троє працівниць підприємства “Калина” були госпіталізовані з пневмоніями. 27 травня одна з жінок померла. Сьогодні, 28 травня, прийшло підтвердження діагнозу коронавірус методом ПЛР-діагностики в однієї зі шпиталізованих працівниць «Калини».

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Нео Радіо Червоноград”, “троє працівниць «Калини» 1961 р.н., 1965 р.н. і 1966 р.н. були госпіталізовані у Сокальську лікарню із пневмоніями. За офіційною інформацією головного лікаря КП «Сокальська центральна районна лікарня» Романа Шведа, пацієнтка 1966 р.н., померла. Сьогодні прийшло підтвердження діагнозу коронавірус методом ПЛР-діагностики в однієї зі шпиталізованих працівниць «Калини».

За інформацією “Нео Радіо Червоноград”, 27 травня уночі в Сокальській лікарні померла 60-річна жінка з Червонограда, у якої експрес-тест підтвердив наявність коронавірусної інфекції. Як повідомив головний лікар «Сокальської районної лікарні» Роман Швед, жінка працювала на підприємстві «Калина». Її госпіталізували із пневмонією, підтвердженою рентгенологічно.

Станом на 27 травня, у Сокальській районній лікарні 15 пацієнтів із підозрою на коронавірус. У трьох із них важкий стан, в інших – середньо-легкий. Упродовж 26 травня на госпіталізацію поступило 3 пацієнти. Загалом в районній лікарні зареєстровано з приводу Covid-19: 6 осіб – із Червонограда, 6 осіб із Сокаля, дві особи із Соснівки, одна особа з Гірника, одна – з села Ванів, 1 особа з Волсвина.

«Щодо Червонограда, на мою думку, нам вдасться локалізувати поширення захворювання – у контактних осіб, працівників «Калини», забрано аналізи для ПЛР-тестів. А от щодо пацієнтів із Волсвина; Ванова – гірника шахти «Степова» – буде складніше. У Сокалі теж більш менш компактно. Тож ми працюємо, щоби локалізувати ці всі ділянки поширення. Беремо аналізи на ПЛР-тести. 5 медичних працівників Сокальської лікарні, у яких ПЛР підтверджено коронавірус (3 медсестри, санітарка та працівник екстреної медичної допомоги), зараз лікуються: один із них стаціонарно, інші – на амбулаторному лікуванні. На сьогодні на самоізоляції перебуває 130 осіб, загалом взято понад 100 ПЛР-тестів – очікуємо на результати. Дуже довго доводиться очікувати на результати досліджень. Адже навіть госпіталізовані пацієнти мають лише підозру на захворювання, бо наразі немає ПЛР-підтвердження по коронавірусу, – зазначив Роман Швед. – Бригада медиків, це 6 працівників, що була залучена до лікувального процесу, тиждень відпрацювала і зараз перебуває на обсервації в ОЛК «Ровесник», інша бригада заступила на роботу на тиждень».

 

Довідково. ПрАТ “ВАТ КАЛИНА” – Червоноградська фабрика жіночої білизни, корсетних виробів, купальних костюмів та інших швейних виробів із легких тканин.

Коментарі

Позначки: , , , , ,