Новини

На Львівщині сьогодні розпочинається будівництво нової школи

З понеділка, 10 вересня,  розпочнуться будівельні роботи на Ролівській школі у Дрогобицькому районі.

Про це повідомили у Дрогобицькій РДА.

Як зазначається у повідомленні, 31 серпня голова Дрогобицької райдержадміністрації Андрій Шевкенич разом з керівником апарату райдержадміністрації Русланом Щербою, в рамках об’їзду шкіл перед початком навчального року, відвідав школу в Ролеві, оглянув діючі приміщення та поспілкувався з працівниками. Очільник району відзначив, що приміщення старої школи готове до початку навчання.

Як зазначається у повідомленні, 3 вересня в школі відбулася урочиста лінійка з нагоди Дня знань. Втім, за пропозицією громадських активістів села навчальний процес не розпочався у зв’язку з тим, що не ведеться будівництво нової школи.

«Питання Ролівської школи обговорювалося під час зустрічі голови райдержадміністрації Андрія Шевкенича з головою облдержадміністрації Олегом Синюткою, яка відбулася у вівторок, 4 вересня. Під час зустрічі було прийняте рішення про надання з обласного бюджету першого траншу для початку будівництва школи в розмірі 500 тис. грн. До кінця року фінансування об’єкта продовжиться (загальний обсяг складає 3,5 млн. грн з коштів ДФРР та обласного бюджету)», – інформує РДА.

Ролів відвідали голова райдержадміністрації Андрій Шевкенич, голова бюджетної комісії обласної ради Олег Домчак, представники підрядника та обласна комісія в складі архітекторів та експертів, які провели обстеження існуючого фундаменту. Йшлося про початок будівельних робіт та джерела фінансування. Відбулася зустріч з громадою. За результатами роботи комісії було визначено алгоритм ведення будівельних робіт і термін фінансування.

«7 вересня розпочалися роботи на будівельному майданчику. Проводиться звільнення фундаменту від металевих конструкцій. За результатами досягнутих домовленостей будівельні роботи розпочнуться з 10 вересня», – повідомляє райдержадміністрація.

Історія довгобуду сягає майже двох десятиліть. Замовником робіт виступало управління капітального будівництва обласної ради. Фінансування робіт проводиться за кошти ДФРР та обласного бюджету. У школі навчається близько 80 дітей.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові на таксі курсують елітні автомобілі Tesla (ВІДЕО)

Каже, коли його «підрізають» на вантажівці – «відводить душу» на «електричці». Повного заряду вистачає на…

32 хв. тому

Скандал в Академії сухопутних військ у Львові може бути спланованою атакою

На початку травня до тимчасової слідчої комісії ВР надійшла колективна скарга від курсантів Національної академії…

1 годину тому

На Львівщині ветерани війни та члени їхніх сімей можуть отримати кошти на підтримку підприємницької діяльності (відео)

Після півторарічного проведення у зоні бойових дій Ігор продовжив працювати на підприємстві. Детальніша інформація про…

4 години тому

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

12 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

1 день тому