На Львівщині розробляють обласну програму військово-патріотичного виховання молоді

Новини 02 Квітня, 2021 169

На Львівщині розробляють обласну програму військово-патріотичного виховання молоді

Відповідно до протокольного доручення Львівської обласної ради, підрозділи облдержадміністрації розробляють обласну програму військово-патріотичного виховання молоді.

Про це під час засідання постійної комісії з питань молоді та спорту повідомив начальник профільного управління адміністрації Роман Хім`як, пише Четверта студія.

Прийняття Програми обумовлено необхідністю створення в області ефективної системи виховної роботи щодо формування у дітей та молоді патріотичних почуттів, активної життєвої позиції, формування особистісних рис громадянина своєї країни, реалізації сучасної політики та стратегії держави.

Також комісія обласної ради розглянула звернення голови Дрогобицької районної ради Андрія Шевкенича, який надіслав проєкт обласної цільової Програми військово-патріотичного виховання молоді та підвищення обороноздатності Львівщини на 2021-2022», розроблений громадською організацією «Галицький хрест». Представники громадської організації зазначили, що мають багаторічний успішний досвід проведення військово-патріотичних заходів для молоді на території Дрогобиччини. Організовуючи молодіжні змагання, вишколи вони співпрацюють з представниками інших громадських об’єднань, спілки ветеранів АТО, навчальних закладів та військових комісаріатів. Відтак свої напрацювання вони виклали у пропонованому проєкті програми.

Комісія обласної ради доручила управлінню молоді та спорту, спільно з представниками департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації опрацювати наданий громадськістю текст документу та врахувати пропозиції при підготовці обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки.

«Заходи військово-патріотичного спрямування мають стати доступними та популярними серед молоді Львівщини», – підсумувала голова депутатської комісії з питань молоді та спорту Тетяна Бей.

Нагадаємо 25 лютого, за підсумками сесії Львівської обласної ради голова Ірина Гримак скерувала обласній державній адміністрації протокольне доручення. В ньому рекомендовано забезпечити розробку проєкту Програми національно-патріотичного виховання молоді з подальшим затвердження на сесії.

А за підсумками зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні Ірина Гримак доручила профільним комісіям ради спільно з облдержадміністрацією передбачити у проєкті програми національно-патріотичного виховання молоді запровадження учнівської стипендії у школах, де навчалися Герої Небесної Сотні.

Коментарі

Позначки: