Новини

На Львівщині рішення про реформування закладів освіти громади приймають самостійно, – Юрій Холод

На цьому наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод під час семінару «Сучасні інструменти для формування спроможної освітньої мережі у територіальних громадах в умовах децентралізації», який відбувався 20 травня в онлайн форматі. Захід організовано управлінням Державної служби якості освіти у Львівській області, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Заступник голови Львівської обласної ради акцентував увагу учасників семінару на організації доступності освітніх послуг та необхідності збереження ефективної освітньої мережі у новостворених територіальних громадах.

“На Львівщині загалом 73 громади. Вже цього року, спільно з департаментом освіти Львівської обласної державної адміністрації, кілька громад Львівщини прийняли рішення про оптимізацію 18-и шкіл та пониження статусу ще низки навчальних закладів. Такі зміни тепер реалізовують на місцях самі громади. Вони розуміють, що школа – це про якість освіти для наших дітей. А їхня освіта – це наше майбутнє, майбутнє України”, – зазначив Юрій Холод.

На його думку, реформуючи галузь освіти необхідно постійно аналізувати та враховувати територіально – адміністративні зміни, які відбуваються в контексті децентралізації. Депутати обласної ради, як представники громад, залучені до процесу творення якісних змін в освіті.

“Ми прийняли програму підтримки галузі освіти на наступні 5 років і спільно маємо контролювати її виконання, регулярно говоримо з освітянами та головами громад, а також продовжуємо процес аналізу і реформування системи профтехучилищ”- деталізував заступник голови обласної ради.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Напружені військові України пробують новий стиль рекрутингу, – WSJ

"Набір добровольців є частиною зусиль щодо поповнення сил, виснажених більш ніж дворічною війною з Росією",…

3 години тому

Ядерній зброї рф є противага

Військово-політичне керівництво рф, напевно, не дуже добре розуміється на власних об’єктах атомної енергетики та можливих…

13 години тому