Новини

На Львівщині придбають квартиру для хлопця-сироти

Для хлопця-сироти з Дрогобича придбаємо власне житло

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

Квартиру для 23-річного Андрія з Дрогобиччини місцева влада знайшла у місті Стебник. Сьогодні, 25 вересня, цю пропозицію підтримала наша комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області.

Відповідно до умов Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, помешкання для хлопця придбають за кошти обласного та місцевого бюджетів.

Однокімнатна квартира площею близько 40 квадратних метрів у Стебнику коштує 850 тисяч гривень, 510 тисяч з яких ми скеровуємо з обласного бюджету. У запропонованому помешканні від попереднього власника залишаються меблі на кухні, деяка побутова техніка. Комісія підтримала купівлю цієї квартири за умови, що міська влада допоможе новому власнику поправити ламінат у житловій кімнаті та здійснити дрібний ремонт балкону.

Водночас, придбання запропонованого Трускавецькою громадою житла для 23-річної Валерії ми не підтримали. У кожну з квартир виїжджав очільник обласної Служби у справах дітей Володимир Лис, тому можемо з певністю заявити, що стан цього варіанту житла абсолютно недобрий. Домовилися підшукати для дівчини кращий варіант, а якщо вартість квартири буде більша, і область, і місто готові додати кошти.

Ще одне помешкання для дитини-сироти зголосилася самотужки купити Бориславська громада.

Також маю наголосити: просимо до 3 жовтня громади Львівщини зголоситися на співфінансування ще як мінімум одного помешкання для дитини-сироти чи позбавленої батьківського піклування. З відповідними підтверджуючими документами прошу звертатися до Служби у справах дітей області.

Нагадаю, торік область разом із громадами закупили для 37 сиріт та осіб з їх числа 33 житлові об’єкти на понад 11,5 мільйона гривень. Варто зауважити, що частина з юнаків, яким придбали житло, вже захищають Україну у лавах Збройних Сил.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині депутат віддав землю громадянину на кругленьку суму

Колишній сільський голова, а сьогодні діючий депутат підозрюється у неправомірній передачі громадянину земельної ділянки вартістю…

1 годину тому

Унікальні смаки та поєднання: подарункові бокси BOGI CACAO

Хочете потішити себе, своїх друзів і рідних? Замовляйте подарункові бокси BOGI CACAO. Цей солодкий презент,…

1 годину тому

30 вересня у Львові … поховають путіна

“Похорон путіна” - нова комедія від Kolegi Studio та “НАШІ БЕЗ раші”

2 години тому