Новини

На Львівщині прибули понад 600 дітей

На Львівщині перебуває понад 600 дітей із Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської та Київської областей, які прибули в нашу область без батьків. Вони приїхали у складі організованих груп. Також серед них є 5 дитячих будинків сімейного типу.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише Четверта студія.

”У Шегинях ми розмістили групу із 20 неповнолітніх, які приїхали з Київської області без супроводу дорослих. Зараз Служба у справах дітей допомагає їм з документами, щоб вони могли законно перетнути кордон чи залишитись у Львівській області. Дітей, які приїхали у Львівську область без супроводу дорослих, приймають у притулку Служби у справах дітей на вулиці Левандівській, 17В у Львові. Декілька тисяч неповнолітніх, яких евакуювали на Львівщину, уже добрались у Польщу, Німеччину, Словаччину, Чехію та Італію”, – зазначив Максим Козицький.

Також у зв’язку з введенням воєнного стану, кабінет міністрів України вніс зміни до пункту 2 про правила перетинання державного кордону громадянами України постанови №179. Це спрощує процес виїзду за кордон для дітей-сиріт, позбавлених батьківських прав чи тих, хто виїжджає із бабусями, братами або сестрами. Зокрема:

• Діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, які не досягли 18 років, можуть виїхати за межі України у супроводі осіб, які уповноважені законними представниками дитини, та за наявності письмового погодження органу опіки та піклування чи військової адміністрації на виїзд із зазначенням держави прямування.

• Діти, які не досягли 16-річного віку, можуть виїхати за кордон у супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітнього брата чи сестри, інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, яка завірена органом опіки та піклування. Для цього не потрібно нотаріально засвідчувати згоду другого з батьків. Дитині необхідно мати з собою паспорт громадянина України, свідоцтво про народження або документ, що містить відомості про особу, який визнає Держприкордонслужба.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині за ухилення від військового призову чоловік проведе 3 роки за ґратами

Прокурори в суді довели, що обвинувачений визнаний придатним за станом здоров’я для проходження військової служби

1 годину тому

Нардеп, який підтримав диктаторський закон про мобілізацію, заступився за ДСНС

Бронювання рятувальників - чи все справедливо

1 годину тому

Німеччина надає нове приміщення для Київського симфонічного оркестру

Колектив з понад 70 музикантів під керівництвом Олександра Зайцева розташується тут на три роки

1 годину тому

Кабмін готує рішення, яке скоротить тривалість відключень світла

Буде оптимізація переліку споживачів

1 годину тому

У Львові водіям погрожують цеглою (ФОТО)

У місті не будують жодної парковки

2 години тому