Новини

На Львівщині провели масштабне опитування населення щодо якості життя

Сьогодні, 13 листопада, під час апаратної наради голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки презентували результати комплексного опитування мешканців Львівської області щодо якості життя.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Як розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів опитування провели по 4-х основних напрямках.

Перший – це доступність та якість послуг закладів охорони здоров’я області, де респонденти відповідали на запитання як часто і до яких медичних закладів вони звертались, які труднощі виникали під час отримання медичних послуг, чи проходили стаціонарне лікування, як оцінюють стан свого здоров’я. Окрім цього, опитані мешканці оцінювали якість медичних послуг закладів охорони здоров’я, а також засвідчували чи уклали декларацію із сімейним лікарем.

Зокрема як свідчить дослідження сімейного лікаря обрали вже понад 60 % опитаних.

Наступними блоками питань стали доступність і якість послуг дошкільної освіти та загальноосвітніх навчальних закладів. А також доступність і якість соціальної та транспортної інфраструктури населеного пункту, де населення оцінювало відстань від населеного пункту до територіальної громади, районного центру, обласного центру, транспортну доступність до місця надання адміністративних послуг, наявність доріг із твердим дорожнім покриттям, вуличного освітлення.

«Таке масштабне опитування в області проводилось вперше. Звичайно можна доповнювати та доопрацьовувати, але ми намагалися охопити показники якості і сьогодні суб’єктивна думка населення у всьому світі є набагато вищою, аніж економічні показники. І в подальшому перед нами постане питання по створенню Стратегії на наступні періоди розвитку з огляду на формування цілей сталого розвитку. І без таких опитувань нам буде доволі складно визначити ці цілі. Для більшої значимості цих відповідей ми проводили опитування без залучення представників відповідних департаментів. Окрім цього, що ми використовували  інтернет-ресурс, це також було опитування в окремих закладах охорони здоров’я у живих чергах. Ці опитування є важливі, адже допоможуть нам зробити якісь хороші кроки в подальшому»,  – зазначила начальник Головного управління статистики у Львівській області Світлана Зимовіна.

Загалом, опитали 5586 респондентів. Дослідження охоплює всі райони, міста обласного значення та ОТГ Львівської області.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко