Новини

На Львівщині продовжують напити суху траву

24 жовтня о 14:08 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Нижня Стинава Стрийського району. Про це пише “Четверта студія” з посиланням на ГУ ДСНС у Львівській області.

Пожежу вдалось локалізувати о 14:48 та ліквідувати о 15:44. Вогнем знищено суху траву на площі 500 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили пожежно-рятувальний підрозділ 8 -ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Стрий.

Також, цього ж дня о 16:42 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території с. Грабовець, Сколівського району. Пожежу вдалось локалізувати о 18:12 та ліквідувати о 19:29. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 1000 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили рятувальників 55 -ого Державного пожежно-рятувального посту сел. Славсько та лісників ДП Славського лісового господарства.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою.

Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева, житлові будинки і призводить до загибелі тварин і птахів.

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, автозаправних станцій.
Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки.

Небезпечними є такі пожежі і для водіїв автотранспорту. Через дим від таких багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

Нагадуємо, що правила пожежної безпеки існують для їх виконання, заради вашої безпеки. У випадках виникнення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

2 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

2 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

3 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

6 години тому