На Львівщині правоохоронці затримали на хабарі посадовця мерії

Новини 28 Травня, 2019 21

Ілюстративне фото

Начальник відділу земельних ресурсів, архітектури та містобудування міськради зажадав неправомірну вигоду у розмірі 1,4 тисячі доларів США за сприяння у розміщенні архітектурних форм. Про це інформує ГУ НП у Львівській області.

Сьогодні, 28 травня, працівники управління захисту економіки Львівщини та слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області затримали при одержанні хабара чиновника однієї з міськрад Львівської області.

Як встановили оперативники, начальник відділу земельних ресурсів, архітектури та містобудування вимагав неправомірну вигоду в розмірі 1,4 тисячі доларів США за сприяння у перемозі на аукціоні щодо надання в оренду земельних ділянок, підписання відповідних договорів оренди з подальшим виготовленням документації на розміщення архітектурних форм. Після отримання першої частини хабара в розмірі 700 доларів США чиновник був викритий та затриманий в порядку ст.208 КПК України.

Зараз проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Коментарі

Позначки: , ,